top of page

Acerca de

Kysymyksiä ja vastauksia

Lyhyt muistilista!

Ennen sokerointiin tuloa

-Huomioithan, että sokeroitavan alueen tulee olla terve

-Vältä kuorintaa päivää ennen sokerointiaikaasi

-Ensikertalaisen karvan pituus oltava 3mm tai enemmän

-Vältä ihon rasvaamista juuri ennen sokerointia

-Ole yhteydessä meihin jos tulet ensimmäistä kertaa rinnan-alueen, selän tai kasvojen sokerointiin

Sokeroinnin jälkeen

-Vältä hikoilua esim. hikiliikuntaa ja saunomista

-Auringonottoa seuravan 12 tunnin aikana

-Kainalosokeroinnin jälkeen deodorantin käyttöä tulisi välttää

-Muista ihon säännöllinen kosteuttaminen ihollesi sopivalla rasvalla

Esteitä sokeroinnille

- Auringonpolttama tai muuten palanut iho

-suuria mustelmia tai ihorokko

-ihoa ohentavat lääkkeet mm.Retin-A ja Roaccutan

Kuinka kauan sokeroinnin teko kestää?

Sokerointiaika riippuu oletko ensikertalainen vai kokenut sokerointiasiakas. Säännöllisesti sokeroinnissa käyminen heikentää karvan kiinnityskohtaa ja karvankasvutiheys on harvempaa. Tällöin karvan irrottaminen on vähemmän kivuliasta sekä helpompaa. Aikaakin siis kuluu vähemmän.

Jos olet hyvin kipuherkkä, otamme tämän huomioon ja teemme sokeroinnin rauhallisemmin.  

Miten valmistautua sokerointiin?

Sokerointiin voit tulla lyhyemässä, pidemmässä, harvassa tai tiheässä ihokarvassa. Ensikertalaisena toivotaan että karvan pituus olisi n.3mm pitkä, koska karva on vielä silloin hyvin tiukasti kiinni ihossa, jolloin tarttumapintaa tarvitaan enemmän. Sokerointiin tottunut voi tulla lyhyemmäsäkin karvassa. Vältä kuorintaa muutama päivä ennen sokerointiin tuloa. Liian kuorittu iho vaikeuttaa sokerimassan irtoamista ihossa. Mukavuuden vuoksi olisi suotavaa peseytä ennen brasilialiseen tuloa kotona, teemme kuitenkin jokaista sokerointia ennen ihonpuhdistuksen.

Kuika kauan iho pysyy sileänä eli karvattomana?

Jokaisella ihmisellä on oma syklinsä kuinka nopeasti karva kasvaa. Myös jokaisella karvalla itsellään on oma kasvutahtinsa. Joillakin ensimmäiset karvapäät voivat tuntua jo parin viikon jälkeen, kuin toisilla kasvu on hitaampaa. Sokeroinnin jälkeen kaikki karvat eivät puske heti samaan tahtiin ylös, jolloin aluksi näkyvät harvemmassa. Sheivaamiseen tottunut ihminen poistaa vain karvan pinnan jolloin karva kasvaa tasaisesti aina uudestaan. Sokeroinnin jälkeen karva aloittaa kasvun juuresta asti. Hyvä sokerointitahti on 3-6 viikon välein. Avustamme sinua, jotta sinulle saadaan oma sokerointitahti.

Sisäänpäin kasvaneet karvat, kuinka päästä eroon niistä?

Sisäänpäin kasvaneet karvat ovat monelle riesa. Varsinkin monessa karvapoistomenetelmässä, jos karva katkeaa sen kasvu voi jäädä ihon alle. Pahimmassa tapauksessa karvatuppi voi tulehtua. Myös hyvin kuiva ihokerros estää karvaa pääsemästä ihon pinnalle, jolloin se lähtee kasvamaan ihon alla. Siksi kosteutus on tärkeää aina. Sokeroinnissa oikea karvanpoistomenetelmä ei tuota sisäänpäinkasvaneita karvoja, mutta tärkeää on aina huolehtia ihosta pitämällä se kosteana rasvaamalla. Kuitenkin jos sisäänpäinkasvaneita karvoja on meiltä voi kysyä lisätuotteita kotiin. Laadukas sokerikuorinta tai suolakuorinta, sekä kuorintahanskat ovat helppo tapa pitää ihosta huolta kosteutuksen lisäksi.

Miten ottaa iho huomioon sokeroinnin jälkeen

Sokeroinnin jälkeen iho tuntuu varmasti pehmeältä! Onhan siitä otettu karvat ja kuiva ihokerros pois. Sen takia on hyvä muistaa rasvata sitä eli pitää iho kosteana. Ihon kuorinta kotona on myös hyvä lisä ihonhoitoon ja mahdollisen kuivan ihon poistamiseen jatkossa. Sokerointi itsessään on jo ihonhoitoa, muistahtan myös itse pitää ihostasi huolta. Hoitolassamme on myös myynnissä vegaanista, hajusteetonta ja jokaiselle sopivaa ihonhoitorasvaa. Myös kannattaa kokeilla ihoa ravitsevaa mutanaamiota ja suolakuorintaa. Kysy lisää paikanpäällä näistä tuotteista.

Ensimmäistä kertaa kasvojen, selän tai rintojen sokerointiin?

Kasvojen, selän ja rintojen iholla karvatyyppi on hieman erilainen. Ensikertailaisilla, joilla karvaa ei näiltä alueilta ole koskaan juurineen poistettu, voidaan tehdä testi 5 päivää ennen sokerointiaikaa reagoinnin varalta. Reagointi ei tapahdu sokeroinnista vaan karvan poistamisesta johtuen, joilloin kehossa voi tapahtua valkosoluhyökkäys karvatupen kohtaan, tämän reagoinnin saa rauhoitettua monesti ottamalla ennen sokerointia histamiinilääkkeen (allergialääke). Ota tämä huomioon jos ihosi on ennekin reagoinut herkästi ja huomiothan että tämä reagointi tapahtuu harvoin tietyille ihmisille vain kasvojen, selän tai rinnan alueella. 

Ensikertalaisuus
IMG_20180319_114643_edited.png

Ensimmäistä kertaa brasilialaisessa sokeroinnissa?

Tämä teksti on tarkoitettu sinua tulemaan rohkeasti kokeilemaan brasilialaista sokerointia. Jos sitä olet harkinnut haluamme sinun tietävän että olemme ammattitaitosia sokeroijia ja tärkeää meille on, että sinulla on turvallinen ja luottamuksellinen tunne sokeroinnin aikana. Sokerointi on normaali toimenpide, jossa tarkoitus on että sinulla olisi mukavampi arki sileämmän ihon kanssa, ilman häiritseviä, pitkiä tai piikikkäitä karvoja. Myöskään ei ole olemassa liian pitkää karvaa, joten voit jättää sen poiston hyvin meidän työksemme. Hygieniasta on aina tärkeä pitää huolta, mutta jos sitä ei ole ehtinyt juuri ennen hoitoa tehdä, hoidamme myös aina alkupuhdistuksen.

Mistä sokerointi on lähtöisin?

On tiedetty, että jo Egyptin vanhan sivilisaation aikana karvanpoistomenetelmät ovat olleet suuressa suosiossa.  Sokerointitapa menee niinkin kauas kuin egyptin ja persian vanhaan sivilisaatioon.

Brasilialinen sokerointi nimitys on lähtöisin 70-80-luvulta Rio de Janeiron rannikolta Brasiliasta, jossa rantamuoti oli hyvin samaa kuin nykäänkin. Karvojen poisto bikinirajalta syveni, uimahousujen kaventuessa. 

bottom of page